tiistai 31. tammikuuta 2012

TÄYDELLISTÄ VIHREÄÄ ETSIMÄSSÄ



Poikien huoneen isoon kirjahyllyyn ja makuuhuoneen valkoiseen lipastoon etsiskelen "maailman täydellisintä vihreää"
. Ollaan viime aikoina katsottu paljon ranskalaisia elokuvia ja olen viehättynyt monissa elokuvissa tyypillisistä vihreistä sävyistä kalusteissa ja seinäpinnoissa. Yritin tehdä salapoliisityötä ja googlailla oikealle värisävylle nimeä. Se Oikea vihreä taitaa olla nimeltään "Paris green" (toiselta nimeltään mm. emerald green).

Tässäpä joitain innoituskuvia maalikauppaan ihmeteltäväksi...




























sunnuntai 29. tammikuuta 2012

RIEMUKAS KARNEVAALIHAME






Red & orange fabric


Circus skirt


Circus skirt

Tähän sirkushommaan hurahtaneena tuli tällainen "pakko-heti-tehdä!"-hameinspis! Palanen miehen vanhoja farkkuja sai jatkoaikaa. Kangaskaapista löytyi pätkä sopivaa violettia tähtitrikoota vyötärölle ja mummin vanhasta täkistä purettua päällyskangasta rimpsuiksi. Kaiken kruunuksi vielä isoja vaaleansinisiä tähtiä aplikaationa. Ihan piristävää oli iloitella kunnolla kirkkailla punaisillakin väreillä joille en meinaa keksiä missään muualla käyttöä.

Voi että kun haaveilen niin kunnon peitetikkisaumurista! Melkoista räpeltämistä on joustavien kankaiden ompelu pelkän ompelukoneen kanssa. Minulla oli aikoinaan ikivanha käytettynä ostettu saumuri, jonka kanssa meni vain hermot. Peitetikkisaumurit ovat hurjan kalliita. Pitää kai alkaa pistämään sukanvarteen säästöön josko joskus investointi mahdollistuisi... Siihen asti mennään köyhistellen ja luovaillen.



lauantai 28. tammikuuta 2012

SIRKUSTAIKAA




Taika's room

Anoppini lahjoitti Taikalle 2v-lahjaksi tämän Tampereen lähetystorilta löytyneen nuken kehdon.

Brio-hellalla on myös kokkailtu ahkeraan. Jopa nuorempi pojista on innostunut ruokaleikeistä.



Taika's room


Taika's room

Taikan huone on muotoutumassa hiljalleen, kuten poikienkin huone. Taikan huoneen kantavana ajatuksena tulisi yhä enemmän olemaan sirkusteema nostalgiseen henkeen. Taika on hyvin värikäs ja eläväinen luonne joten tuo teema istuu hänen persoonsaansa (ja nimeensäkin) sikälikin hyvin.

Mietin tässä taulukokonaisuuksia ja jostain tupsahti mieleeni että Taikan huoneen tunnelmaan sopisi täydellisesti mm. sellainen vanhanajan perhosvitriinitaulu. Niissä on jotain tosi lumoavaa. Ajattelin toteuttaa sellaisen feikkinä, printtaamalla ja leikkaamalla perhosia ja kiinnittämällä ne nuppineuloilla taustalevylle.


Taika's room

Tämä kuva kertoo Taikasta enemmän kuin sanat. ;)


Tulee olemaan puuhakas lopputalvi. Lupauduin mukaan erään kristillisen kirjan kuvitusprojektiin ja koitan kuumeisesti löytää rakosia myös siihen hommaan paneutumiselle! Jos joku haluaa antaa rukoustukensa tälle asialle niin olen enemmän kuin kiitollinen. :) Usein kun tuntuu että asioiden toteuttaminen on todellista sovittelua ja inspiraatiokaan ei tahdo aina käskien syttyä.



PAKKASPÄIVIÄ




Ice sticks


Lights and shadows on the snow

Olemme saaneet nauttia uskomattoman upeista talvipäivistä. Kireä pakkanen ei haittaa yhtään. Kirkkaan valon määrä saa ajatukset lentoon ja inspiraation kukkaan.



White tulips

On ihanaa saada silloin tällöin makuuhuoneen lipaston päälle tuoreita kukkia aistien iloksi. Valkoiset tulppaanit ovat suosikkejani.


Lilac tulips









sunnuntai 15. tammikuuta 2012

SOHVA TEKEE KODIN





New sofa in package


New sofa


New sofa


Ollaan oltu kokonaan ilman sohvaa kesäisen muuton jälkeen ja kyllä täytyy sanoa että vasta sohva tekee kodin! Miten ihanaa on nyt neuloskella ja lueskella sohvannurkassa ja viettää elokuvailtoja.

Aiemmat sohvavalinnat ovat menneet enemmän tai vähemmän pieleen. Pienemmässä asunnossa tietty tarvittiin myös lisävuodetilaa joten vuodesohvat oli silloin se juttu, mutta niistä ajoista päästyäni totesin ettei enää ikinä vuodesohvaa! Minulla on vuodesohva-allergia. Ei mitään divaanilisäkkeitä myöskään. Ne vie vaan turhaan tilaa. Haluan ihan tavallisen mukavan sohvan! Tuo Ikean Karlstad oli sellainen sopusuhtainen muodoltaan ja kohtuullinen hinnaltaan että siihen päädyimme.

Ja nyt pitäisi alkaa maalaamaan isoa taulua sohvan ylle. Minulta vain uupuu kunnollinen maalausteline. Siten maalaushommat ovat olleet jäissä ja olen tyytynyt pienempiin töihin ja enemmän ompeluhommiin. Mutta on se päästävä maalaamaan kun kevättä kohti mennään ja valon määrä lisääntyy!




tiistai 10. tammikuuta 2012

MAKUUHUONEEN VIILEÄT SÄVYT





New bedroom

Makuuhuone on saanut vähän enemmän muotoa. Pyörin kangaskaupassa mielessäni ylellisen oloinen ja runsas verhokokonaisuus mahdollisimman edullisella budjetilla. Valitsin hiekanruskean satiinimaisen kankaan (5€/metri) peittävämmäksi verhoksi ja kontrastiksi vedenvihreää ohutta kangasta (3€/metri). Verhot siis päällekkäisillä kiskoilla. Voi halutessaan pitää paksummat sivuverhoina ja vetää ohuet valoverhoiksi ikkunan eteen.

Illan hämyssä tunnelma on vähän kuin jossain hotellihuoneessa.
Tykkään! Jotain pientä bling blingiä pitää vielä loihtia sinne tänne.


New bedroom


New bedroom


New bedroom




New sewing corner

Nykyinen ompelunurkkaus, joka reissasi olohuoneeseen.

Pitää kyllä peitellä verhoilla hyllyjä yleisilmeen rauhoittamiseksi. Olen alkanut tykätä olkkarissa ompelemisesta kun voi samalla vilkuilla tv:tä ja kuunnella musiikkia hifimmällä äänentoistolla. Tietty lasten perään katsomisenkin voi soveltaa nyt helpommin myös ompelun yhteyteen.

Ikean sohva tuli vihdoin tänään ja odottaa vielä kasaamista paketissa. On sitä odotettukin!



maanantai 9. tammikuuta 2012

KIPPOJEN KORISTELUA





Ceramic colours

Ostin kokeeksi askartelukaupasta pari posliinitussia ja pari purkkia keramiikkamaalia. Tarkoituksena siis taiteilla jokaiselle lapsista omat toiveiden mukaiset uniikkiastiat. Mukit ja lautaset.

Kokemus tusseista oli ehkä vähän latistava. Tussi menee tukkoon yllättäen kesken piirtämisen ja jäljestä tulee tosi kokkareista jos joutuu tekemään uuden kerroksen edellisen päälle. Kuperan pinnan päälle kirjoittaminen vaatii muutenkin vähän treenaamista. Kaunosta ei meinannut tulla mitään, joten tönkkötikulla rustasin kokeeksi erään raamatunlauseen kupin kylkeen. Onneksi epäonnistuneen jäljen pystyy aika hyvin korjaamaan piirtämisvaiheessa.




Painted coffee cup



Painted coffe cup



Painted coffee cup



Keys plate

Tenholle tein toiveesta vihreän avain- ja lukkoaiheisen lautasen. Konepesun kestävyys pitää vielä testata ennen käyttöönottoa...




torstai 5. tammikuuta 2012

OIVALLUKSIA






Hyasinth

Ainut joulukukkamme, vaaleanpunainen hyasintti puhkesi kukkaan vasta joulun jälkeen. Muiden kukkien osalta meinasin sortua luovutusvoittoon, mutta tajusin taas erään kuihtuneen kultaköynnöksen kohdalla jotain merkityksellistä: "Jos tuo kasvi on kestänyt laiskaa kasteluani jo 10 vuotta niin miksi antaisin sen kuolla nyt?" Taistelutahto heräsi yhtäkkiä ja aloinkin kastella kasvia pois heittämisen sijaan ja kasvi virkosi taas terhakkaaksi.

Kasvien hoitamisessa on jotain syvästi hengellistä vertauskuvallisuutta. Jumala ei näe toivottomana tapauksena ketään ulkoisesti ja/tai sisäisesti riutuvaa ihmisyksilöä. Hän on valmis virvoittamaan ihmisen aina uudestaan uuteen kukoistukseen, vaikka ihmisestä tuntuisi ettei enää kelpaa kellekään tai mihinkään!

On tuntunut ettei Jumala ole puhunut minulle aikoihin, mutta tajusin vasta nyt että Jumalahan puhui minulle kasvin kautta! Tuollaiset oivallukset ovat Pyhän Hengen työtä, sydämen silmien avaamista uudelleen.



Closet office

Toinen oivalluksemme; toimisto kaapistossa. Mies sai rakennettua nerokkaan toimistopisteen loisteputkivaloineen makuuhuoneen kaappiin, entisen poikien vaatekaapin keskimmäiseen leveään vaatetanko-osioon. Olen niin iloinen että mies sai nyt ihan oman rauhallisen sopukan ja paljon tilaa tavaroilleen! Aina se olen ollut minä joka käsityöroinineni valloitan taloa. ;)

Ihanaa kun on LUNTA! Taika oli ihan innoissaan kun pääsi kunnolla ekaa kertaa pulkalla vedettäväksi. Ensimmäinen talvi hänellä kun tajuaa jostain kunnolla jotakin.


Girl two years

Ainiin ja maanantaina tulikin 2 vuotta täyteen neitillä. :)