maanantai 31. lokakuuta 2011

OMPELUTTAA JA MAALATUTTAA




Satunurkkaus


Bambiwall


Stencils

Cherry blossom leaf - stencil


Taikan huoneen oven takana oli yksi maalaamaton seinänpätkä. Turkoosia maalia ei ihan riittänyt joka seinään. Makuuhuoneen seinään ostettua maalia jäi yli niin reilusti että maalasin "kuolleen kulman" ruskealla. Tummaa elävöittämään sabluunoin bambin ja kirsikkapuun oksan. Yläilmoihin ilmaantuu vielä ehkä lentäviä lintuja. Piilossa ollut ja vähälle huomiolle jäänyt rojunurkka on nyt varmaankin koko huoneen paras paikka mm. satuhetkiin ison lattiatyynyn päällä!




Päiväpeiton uusi elämä


Dress 3

Dress 2

Dress 1

Purin joskus kauan sitten tämän 90-luvulta olevan leopardipäiväpeiton puuvillakankaan. Ajatuksena oli alunperin tehdä kankaasta takki, mutta koska mekkoja ei ole tällä hetkellä mitenkään liikaa niin kisumekkohan tuosta tuli. Meooww! En omista tällä hetkellä saumuria, mutta kohtuusiistiä jälkeä tuli ompelukoneellakin.

Kaula-aukon ja hihansuiden reunoihin virkkasin pitsit ja satiininauhasta kiristysnyörin. Mekko huutaa vielä vyötä tai kuminauharypytyksen tapaista rinnan alle. Taidan alkaa virkkailemaan mustaa edestä napitettavaa vyötä...




***


Viikot vilahtelevat niin nopeaan ettei meinaa tajutakaan. Koitan saada tartuttua projekteihin aiempaa tarmokkaammin, mutta yhä joutuu toteamaan että paljon jää vain suunnitelman tasolle. Tyydyn tekemään lähinnä käsitöitä, joita on helppo jatkaa ja keskeyttää. Vielä tässä kotona ollessa haluan kuitenkin aloittaa lastenkirjaprojektin. Haaveena olisi tehdä kristillisiä kirjoja lapsille ja nuorille. Piirtäminen ja maalaaminen vaan on jäänyt koska vaatii pidempiaikaista keskittymistä ja on ollut mahdotonta löytää sellaiseen kunnollisia hetkiä.

Toissaviikonloppuna olimme ensimmäistä kertaa pelastusarmeijan "Ilta särkyneille"-kokouksessa ja oli todella mahtava kokous! Vaikea sanoin kuvata millainen yhteys siellä vallitsi ja pystyi kokemaan valtavaa lohdutusta ihmisten kanssa. Jäi mieleen puheissa miten uskovat monesti kulkevat toistensa ohi vaikka pitäisi tarpeen mukaan itkeä itkevien kanssa ja käydä kohtaamassa niitä jotka jäävät helpommin sivummalle, kuka mistäkin syystä.

Omin sanoin kerrottuna puheesta napattua:

"Kun minulla oli ahdistavinta ja olisin kaivannut muilta uskovilta tukea ja lohtua niin minulle sanottiin vain; 'Ei sinulla ole oikeasti mitään ongelmia. Unohdat nyt vain omat murheesi ja menet kadulle jakamaan traktaatteja!'... Pitäisikö minun muka hylätä lapseni kotiin ja lähteä kaduille kun minä tarvitsisin tukea että jaksan perheeni kanssa?"

Oli voimauttavaa käydä rukouspalvelussa ja vuodattaa omalta sydämeltä pitempään painaneita asioita joissa en ole kokenut kovin monelta saaneeni vastakaikua enkä oikeastaan odotakaan saavani koska kyseessä on niin henkilökohtaisia asioita. Tuolla todella pystyi kokemaan uskovien välisen avoimuuden ja rakkauden. Se oli koskettavaa.

Monesti kuulee tosi taitavasti sanoitettuja väkeviä saarnoja, mutta todellinen käytännön diakoniatyö jää toteutumatta. Pelastusarmeijan tunnuslause: "Saippuaa, soppaa ja sielunhoitoa" edustaa käytännössä jotain sellaista konkreettista kokonaisvaltaista ihmisen kohtaamista. On helppo keskittyä vain rukoilemaan toisten puolesta, tekemättä mitään arkista ja tylsääkin toisen auttamiseksi.

Aihetta sivuten, järkytyin kun luin paikallisesta sanomalehdestä artikkelin jossa kolme perheenäitiä kauhulla päivittelivät lastensa turvallisuuden olevan uhattuna kun asunnottomille rakennetaan heidän kotinsa lähettyville asuntola. Nuo asenteet pistivät todella surulliseksi. Hyväosaiset siirtävät lapsilleen asennetta että huono-osaiset ovat kaikki vaarallisia rikollisia ja että heitä pitää karttaa ja sulkea jonnekin näkymättömiin ettei vain itse joudu vahingossakaan näkemään ihmiselämän epäkohtia.

Tässä kohtaa näin sieluni silmin Jeesuksen itkevän...




perjantai 21. lokakuuta 2011

TURKOOSIIN EI KOSKAAN KYLLÄSTY




Shower corner


Little toilet

Kävimme katsomassa vastikään Aki Kaurismäen Le Havren ja entisestään innostuin taas turkoosin ja punaisen tunnelmasta. Melkein tuntuu jo ihan vitsiltä kun näkee jossain turkoosia ja punaista. ;)



Alphabets and numbers

Asettelin ja tulostin eskari-ikäiselle keskimmäiselleni sirkusfonteista aakkos- ja numerotaulut. Epäilen fontin kyllä olevan vähän epäselvä lapselle oppimismielessä...


Antique car

Tämä auto on täysi mysteeri! Noin kuukausi sitten löysin auton ulkovälinevarastosta työnnettynä meidän ulkolelukassiimme. Kukaan ei ole autoa itselleen kysellyt joten suhtaudumme siihen kai lahjoituksena.




torstai 20. lokakuuta 2011

ROMULOOTAN LÄKSIÄISET



Minustakin tuli sitten nyt moderni aikalainen kun siirryin läppärin käyttäjäksi. Nettiyhteys on ollut lähes toimimaton entisellä pöytäkoneellani, joten nettilakkoilua on tullut harrastettua pakon sanelemana. Miehen läppärillä netti on toiminut suht moitteettomasti, mutta pöytäkoneellani hyvin kehnosti.

Tässä oli kuitenkin selkeää johdatusta kun mieheni siskon läppäri teki tenät ja uuden koneen alta kyseinen läppäri rantautui meille miehen fiksattavaksi. Nyt on täysin toimiva peli ja henkilökohtainen portti läppäriaikakaudelle avattu...

Vähän skeptinen olen kyllä läppäreitä kohtaan ollut. Ensinnäkin niiden kestävyyden ja koneiston laajennettavuuden vuoksi. Mutta onhan se hienoa kun ei tarvi enää potkia ja törmäillä isoon romulootaan pöydän alla! Tilaa vapautui ympäriltä muuhun puuhasteluun.




lauantai 15. lokakuuta 2011

LOMAN AVAUS






Siblings

Esikoiseni täytti 9 vuotta ja juhlistimme synttäreitä HopLopissa. Ei mennyt kylläkään niinkuin Strömsössä vaan oli ehkä tähän asti kaoottisimmat synttärit. ;) Oli vähän rahastuksen makua. Palvelukin hieman alitti odotukset, mutta pääasia että päivänsankari tykkäsi.

Eihän nuo valmissynttärit ole yhtään persoonalliset, mutta kun en tunne olevani oikein pitoemännäksi syntynyt niin piti tuota kokeilla. Nyt kun on vähän vertailukohtaa niin taidan seuraavan kerran sittenkin kokeilla leikkiä sitä pitoemäntää...



Wrooom


Candy balls


Pojilla alkoi myöskin syysloma. Sikäli esikoisen synttärit osuu oivaan kohtaan syysloman avaukseksi! Itselläni on syysloman ajaksi kirjattuna ylös monia roikkumassa olevia projekteja. Vaikka lomille ei suositella listojen laatimista niin teen nyt itselleni vain palveluksen kun ajattelin pitää ajallisesti aempaa organisoidumman loman. Kun nimittäin en ole arjessa kovinkaan hyvä organisoimaan. Asiat aina unohtuu ja kasaantuu. Nyt vietän hetken lapsetonta aikaa joten sitä todella arvostaa ja siitä haluaa ottaa kiinni!

Niin, ja jos pääsisi lomalla seurakuntien kokouksiinkin. Siitä on taas pieni ikuisuus kun olen missään käynyt. Seurakunnassani alkoi 3 kuukauden opetuslapseus-koulutus, joka kiinnostaisi, mutta johon en pysty mitenkään sitoutumaan koska kovin myöhäiset ilta-ajankohdat eivät vaan perheelliselle sovi. Jos joku näkisi iltahäslingit meillä niin ymmärtäisi miksi... On vaan tyydyttävä menemään satunnaisesti niihin tilaisuuksiin joihin sattuu pääsemään.

Kaipaan hirveästi parempaa seurakuntayhteyttä, mutta olen vähän huono rakentamaan sellaista...


perjantai 14. lokakuuta 2011

KALAKYLVYSSÄ






Fishy bath 3

Fishy bath 1

Fishy bath 2

Fish

Nuuskamuikkusen kalastussetin kalat on saavuttaneet suosion kylpyleluina. Ongesta viis... ;) Tosi aidon näköisiä ja aidon oloisesti uivia kaloja!

Taustalla mustasta kontaktimuovista askarreltu sadepilvi. En tiijä onko vähän turhan kliseisen hipsteriä artsufartsua, mut sopi vaan hyvin kylpyammeen ylle. Vielä suunnitellaan lasten kanssa lisää juttuja ankean peltiseinän elävöittämiseksi.

Raamatullisesti pisaroista tulee mieleen positiivisesti siunausten sade. Minusta on jotenkin ihana ujuttaa tuollaista symboliikkaa sisustukseen muistuttamaan itseä ja muita päivittäisissä askareissa Jumalasta.



Coloring clothes brown

Coloring clothes black

Hippiaikakausi on ohi. Siispä värjäsin pesukonevärillä pari satsia kirjavia tunikoita ja paitoja ruskeiksi ja mustiksi. En vaan oikein osaa pitää enää kovin monenkirjavia vaatteita. Ehkä olen aikuistunut ja tylsistynyt pukeutuja? Värejä on kyllä liikaakin kaikkialla muualla kodissa... Turkoosi, musta, ruskea ja violetti taitaa vaatteissa olla niitä eniten itseni näköisiä värejä monien kokeilujen jälkeen. On ihanaa kun on vihdoin alkanut löytyä se omin värimaailma!




sunnuntai 9. lokakuuta 2011

PERUSMOTIIVIEN TARKASTELUA



Sain tässä jokin aika sitten kuulla aika suoraan kunniani eräältä uskonsiskolta kuuluisan monopolinettisosialisointiverkoston kautta että olen pinnallinen materialisti. Se on ihan totta ja kyllä kirpaisi tajuta se todenteolla toisen suusta kajautettuna!

Minä olen aina rakastanut ihan liiallisuuksiin asti kauniita juttuja. Tunnustan sydämeni helposti kiinnittyvän materiaan. Kaikenlaista haalii aina kuin huomaamattaan ympärilleen. Uskoontuloni jälkeen olen paininut kohtuuskäsitteen kanssa suhteessa materiaan. Onko minulla oikeus nauttia jostain mukavuuksista jos tiedän että ihan lähipiirissä, lapsiperheissä kärsitään vaikeista taloudellisista ahdingoista siten että jääkaapissa on vain valo? Tottakai se herättelee tarkastelemaan omaa tilannetta... että voisiko uhrata "kotoiluun" panostetun ajan vähempiosaisten eduksi.

Raamattu käskee ihmistä kuolettamaan itsensä jotta voisi olla todellinen uskossa palava Jeesuksen seuraaja. Muutoin ihminen palvelee pohjimmiltaan vain itseään ja omia tarpeitaan ja muitakin ihmisiä vain tietyistä motiiveista.

Onkohan suomalaisessa hyvinvointiyhteiskunnassa yhtäkään uskovaa joka oikeasti haluaisi luopua kaikesta saamastaan mukavuudesta ja "turhasta" elintasosta ja lakata himoitsemasta sellaista? Elää vain antamisen ja auttamisen ilosta, vilpittömästi MUITA varten...

Väitänpä että omasta sukupolvestaan jokainen on täysin aikansa ja kulttuurinsa kasvatti ja olen sattunut syntymään aikaan jossa ihminen on mukavuushaluinen, erinäisille "silmäinpyynnöille" herkäksi kasvanut ja kasvatettu kuluttaja. Se mikä oli ennen työn takana ja mistä oli puutetta, on nykyään itsestäänselvyys ja peruselämäntapa.

Kuitenkin ihminen on sielultaan yhä sama kuin aikojen alusta ja maailmassa ei ole mitään asioita jotka voisivat tuoda elämään täydellistä tyydytystä paikkaansa etsivän ihmisen tiedostettuun tai tiedostamattomaan tyhjyyteen. Jeesuksen antamaa iloa, yliluonnollista sydämen rauhaa ja elämän tarkoituksellisuuden täyttymystä ei voi mikään maailmallinen korvata.


Jeesus sanoi:

"Jos joku tahtoo minun perässäni kulkea, hän kieltäköön itsensä ja ottakoon ristinsä ja seuratkoon minua. Sillä joka tahtoo pelastaa elämänsä, hän kadottaa sen, mutta joka kadottaa elämänsä minun ja evankeliumin tähden, hän pelastaa sen. Sillä mitä se hyödyttää ihmistä, vaikka hän voittaisi omaksensa koko maailman, mutta saisi vahingon sielullensa?" (Mark. 8:34-36)


"Älkää kootko itsellenne aarteita maan päälle, missä koi ja ruoste raiskaa ja missä varkaat murtautuvat sisään ja varastavat.
Vaan kootkaa itsellenne aarteita taivaaseen, missä ei koi eikä ruoste raiskaa ja missä eivät varkaat murtaudu sisään eivätkä varasta. Sillä missä sinun aarteesi on, siellä on myös sinun sydämesi." (Matt. 6:19-21)

Paavali sanoi:


"Osaan elää niukkuudessa, osaan myös elää runsaudessa; kaikkeen ja kaikenlaisiin oloihin minä olen tottunut; sekä olemaan ravittuna että näkemään nälkää, elämään sekä runsaudessa että puutteessa.
Kaikki minä voin hänessä, joka minua vahvistaa." (Fil. 4:12-13)



lauantai 8. lokakuuta 2011

SUMUISET HETKET




Foggy morning 2

Pelargonit kukkivat edelleen keittiön ikkunalla. Olen selvästi tylsä kukkaihminen. ;) Pelargoni on milteinpä ainoa kukka johon olen tykästynyt ja värinä vuodesta toiseen aina se sama aniliinin punainen!


Foggy morning

Rakastan työhuoneen isosta ikkunasta rinteeseen avautuvaa mäntynäkymää. Eräänä sumuisena aamuna nuo männyt todella lumosivat.


Night time

Viimeöinen mieliteko oli kuvata olohuoneen valoverhon läpi katulampun valossa kajastavat pelargonit. Varjot näyttävät niin unenomaisilta.


KUUSIKIN VOI KUKKIA






Taika is going out




Weird boys

Pojut suihkun jälkeen


Our warm nest

Jee, saatiin vihdoin kauan kaivatut lukulamput laitetuksi! Kyllä on nyt ihanaa lueskella ja neuloskella lämpöisessä pesässä sateen ropistessa ulkosalla.


Mess in the working room

Ikuinen luova kaaos kirjahyllyn tuollapuolen...


Covering of the cabinet

Ruma harmaa melamiinipäällysteinen hyllykkö sai uuden ilmeen Tokmannin puukuvioidulla muovilla. Vain ajan kysymys kuinka kauan tarrapäällystetty pinta TOSIelämässä kestää, etenkin poikien huoneessa!



Boys' bed



Blooming spruces

Näyttääkö nää liikaa joulukuusilta? Minä kun ajattelin että sadussa voisi kuusikin kukkia...? Puutyynyjä tulee vielä lisää eri kokoisia- ja muotoisia. Oli mielessä visio että sängynpäällinen olisi kokonainen satumetsä!


lauantai 1. lokakuuta 2011

VIOLETIN VIMMA




Olen tainnut löytää violetin. Värin jota aiemmin en osannut oikein lähestyä.


Mohair beanie

Vireillä on muutama isompi neuletyö, mutta välityönä tekaisin nopean peruspipon kimaltelevasta Rose mohair lux-langasta. Tuo lanka niin kuumotteli kaupan hyllyllä! Samasta langasta syntymässä myös Taikalle neulemekko. Pientä hohtoa arjen keskelle.




Wool jacket for Taika 1


Wool jacket for Taika 2

Wool jacket for Taika 3

Kuvia menneen kesän helteiltä, entisen kodin parvekkeella. Oli aika outoa neuloa villatakkia kuumana kesäpäivänä. ;)



Luonnossa on hienoin sisustus!


Pink pelargonium with autumn colours


Autumn forest

En jaksa lakata ihastelemasta noita puiden sammaleisia pintoja.



"...Suuret ovat Herran teot! Joka niitä rakastaa, tutkii niitä.
Mahtavat ja ihmeelliset ovat hänen työnsä, iäti pysyy hänen vanhurskas valtansa..."
(Ps. 111:2-3)