maanantai 30. kesäkuuta 2008

UUDET KUJEET

.





Elämäntilanne muuttuu syksyllä kun minusta tulee taas opiskelija muutamaksi kuukaudeksi. Kyseessä on nukkemuotoiluun liittyvä ammatillinen lisäkoulutus. Mitään virallista tutkintoahan minulla ei edes vielä ole. En ole mikään varsinainen pänttääjäluonne ja koulujen kanssa on tullut iskettyä monta kertaa päätä seinään. :/ Minusta tuntuu että olen enemmän täsmäkoulutuksen kannattaja. Se on minun juttu että voi itse valita yksittäisiä kursseja ja asioita jotka todella kiinnostavat, joista tuntee olevan hyötyä omassa elämässä ja luoda niistä palasista laajempaa kokonaisuutta. Olen tullut lopputulokseen että luovalla alalla jollain yksittäisellä paperilla ei ole niinkään merkitystä vaan sillä mitä todella osaa tehdä! Muutoinkin ajatus siitä että ihmistä arvioidaan pääsääntöisesti vain tietynlaisen koulutuksen perusteella saa karvani pystyyn. Muistan erään opettajan joka ei ole ikinä valmistunut miksikään vaan koonnut osaamisensa juuri pienistä palasista.

Myönnän, olen jollain tasolla aika ailahtelevainen luonne, vaikka toisaalta minulle on muodostunut joitakin vahvoja lempialueita. Juuri sen ailahtelevan taajuuden takia varmaan pitkäaikainen opiskelukin vain tiettyyn asiaan keskittyen on saanut usein luovuuteni ja kiinnostukseni lopahtamaan kyseistä asiaa kohtaan. Olen sitten usein aikoja myöhemmin, opiskelujen ulkopuolella taas löytänyt uudelleen innon noihin asioihin.

Minun on vaikea kuvitella keskittyväni elämässäni vain yhteen asiaan. Tykkään tehdä luovia asioita omalla tavallani ja sillä saralla aikataulut ja säännönmukaisuus ahdistavat. Lisäksi matemaattiset hahmotusvaikeudet ovat myöskin rajoittaneet etenemistäni erinäisissä oppilaitoksissa. Olen pienestä pitäen ollut vähän semmoinen oman tien kulkija jolle koulu ei ole mitään herkkua ollut. Suhde opiskeluun on edelleen monella tapaa ristiriitainen, mutta ehkä vielä
paikkani löydän. :) Siihen uskon. Ainakin monta uutta mielenkiintoista asiaa on löytynyt elämän varrella. Olen ikuinen utelias etsijä.



Kuulin jostain osuvan viisauden joka on iskostunut mieleen:



"Tiedemies tietää jostain kaiken ja filosofi tietää kaikesta jotain"



Minusta tuo on aika tyhjentävä lause. :) Meitä on moneksi.









Arleenan vinkistä tein tällaisen ammatinvalintatestin ja minulle ehdotettiin vain kolmea soveltuvaa ammattia! :D Heh, olenko tosiaan niin rajoittunut?! Persoonakuvaus pitää kyllä paikkansa, järjestelmällinen taiteilija kai sitten olen...tosin se järjestelmälisyyskin on aika puuskittaista. ;) Mutta....byääääh, yrittäjäksi minusta ei testin mukaan ole!


Ammatinvalintatesti löytyy täältä.





.

lauantai 28. kesäkuuta 2008

SATUMAINEN SATEENVARJO

.


Paikallisessa Taito Shopissa oli myynnissä näitä iloisen retroisia Marjatta Metsovaaran suunnittelemia TopTip sateenvarjoja ja ihastuin erityisesti tähän punaiseen varjoon! Anoppi oli löytänyt aiemmin samaisen varjon Stockmannilta joten otinpa sitten selvää myydäänkö niitä myös Jyväskylässä ja onnekseni yksi ainoa kappale kyseistä väriä löytyi Taito Shopista, jihuuu. :) Tuo on niin ihana!





Ja mikä tahansa varjo tuo ei ole vaan ihan laatutavaraa. TopTip-sateenvarjoissa on kahden vuoden takuu ja kestävä erikoismekanismi joka takaa että varjo kestää kovaakin myrskyä ja myllerrystä...ja mikä parasta varjo menee tosi pieneen tilaan!



Taustalle piti kuvata vielä mainiosti varjon sävyyn sointuva esikoisen kerhomaalaus. ;)




keskiviikko 25. kesäkuuta 2008

LETTUJA JA LOHIPIHVEJÄ

.


Mikä sen ihanampi kesäaamiainen kuin kasa lettuja! Muutama päivä sitten paistoimme niitä muutoin normaalien lettujen tapaan mutta maidon tilalle laitoimme pähkinä-sesam"velliä" koska maito sattui olemaan sillä hetkellä loppu. Sokerin tilallekin laitoimme hunajaa ja vaniljasokerissakaan ei säästelty. Lopputuloksena olikin tavallisia lettuja moninverroin maukkaampi versio!









Tähän ei päättynyt kesäkokkailu. Saimme ennen juhannusta isäni kalastaman lohen ja valmistimme siitä makoisia pihvejä. Niitä syntyi melkoinen röykkiö. Pihveistä osan säilöimme pakkaseen. Pihvejä ei olekaan tullut juuri koskaan tehtyä. Nyt voisi innostaa itseään silläkin saralla useammin!



resepti pääpiirteittäin:

1 lohi
2 munaa
loraus öljyä
1 sipuli soseutettuna
1 valkosipuli soseena
2 dl kermaviiliä
vehnäjauhoja (lisätään kunnes taikina sopivan jämäkkää muotoiltavaksi)


mausteet:

sitruunamehua maun mukaan
loraus soijakastiketta
1 rkl kasvisliemijauhetta
mexicanmaustetta
reilu ripaus mustapippuria
reilu ripaus valkopippuria
reilu ripaus tilliä


Sitten vaan ainekset sekaisin tehosekoittimella ja taikina annostellaan lusikalla pannulle "köntiksi" ja annetaan toisen puolen ensiksi hieman paistua jonka jälkeen "köntti" käännetään ja painetaan lastalla litteäksi pihviksi(paista ensin 1 koepihvi ja tarkista maku, voit vielä lisätä tarvittaessa taikinaan mausteita). Taikinasta tulee pihvejä ainakin 20, pihvin koosta riippuen.










Tällekin pikkunirsoilijalle upposi pihvit ihmeesti. Kyllähän se aina mieltä lämmittää kun itse tehty ruoka kelpaa. ;)



.

lauantai 21. kesäkuuta 2008

JUHANNUKSEN TAIKAA

.



Maaliman ihanimmat vastavärit


Juhannusmuotokuva



Ainolanranta, Jyväskylä


Sadetta pitämässä kotiparvekkeella kynttilänhämyssä


.

keskiviikko 18. kesäkuuta 2008

maanantai 16. kesäkuuta 2008

RETROASTIOITA - RISKIASTIOITA ?

.


Muokkasinpa otsikkoa postaukseen tulleen asiallisen huomiokommentin ansiosta. Aiheesta olisi mielenkiintoista lukea lisää keskustelua blogeissa.




*Huolestuttavatko astioiden raskasmetallikertymät sinua?

*Luotatko täysin kotimaisen uuden tuotannon riskittömyyteen?

*Millaisilta astioilta te syötte arjessanne?

*Uskallatteko käyttää värillisiä astioita jokapäiväisesti?



Linkki aiheesta KUNINGASKULUTTAJAN sivulla.





Viimekertaisen kirpparikierroksen kauniita "kiellettyjä hedelmiä" ;)


Ruskeakukkaiset ruokalautaset, 4kpl/4€. Tällaisia olen pitkään etsinyt. <3



4 ruusukuvioista pitkää lasia, 2€.




Oranssi emalimuki 1€
.

Olen yllättäen ihastunut oranssiin, väriin joka on ollut minulle yksi vaikeimmista ikinä! Selkeästi tarvitsen voimakkaita energisoivia värejä ympärilleni pitkän "lepokauden" jälkeen.


.

ILOINEN PARAATI

.

Voi, minulla on joku käsittämätön fiksaatio pieniin muovisiin merieläimiin! Sellaisia on löytynyt paljolti läheiseltä kirpparilta ja viime kierroksella vastaan tuli lisää merellisiä aarteita ja vähän muutakin... Noista olisi tarkoituksena askarrella ehkä jokin akvaarion tapainen maailma lasipurkkiin tai vitriinitauluksi! :)









Retroeläinten värikäs paraati



Iso ja mahtava dinokin lähti matkaamme kirpparilta. Tuota samaa mittakaavaa oleva kirppisdinokokoelmamme karttui taas uudella jäsenellä. :)


Siitä onkin muodostunut jo varsin rakas...




Ihan unikaveriksikin asti.



.

perjantai 13. kesäkuuta 2008

ÄHTÄRISSÄ

.


Kesän ensimmäinen perhereissu suuntautui Ähtärin eläinpuistoon. Hieman sateisesta säästä huolimatta mukavaista oli. Pääsylippujen hinnat Ähtäriin olivat vielä tässä vaiheessa kesää alhaisemmat joten olihan siellä pyrähdettävä. Anoppi tallensi videollekin kierrosta johon esikoinen juonsi mainiot välispiikit. Oikean toimittajan elkeet! ;)




Tällaisella menopelillä huristeltiin. :)



Pitihän se arvata...Isommankin on päästävä testaamaan mäkiautoa :P


Biisonit nuoleskelivat toisiaan hellyttävästi. Biisonien kevätasu näyttää varsin repaleiselta tähän aikaan vuodesta. Taustalla näkyvä kaveri hinkkaa itseään puuta vasten edistäen talvikarvan irtoamista. Pian koittaa varmasti kevyempi olo!



Huhuuuuu. En muista mikä olitkaan niistä kaikista heimotovereistasi mutta veikeä lintu olet.

Tihrustan aidan raosta kurkea joka astelee varsin soreasti.


Moro poro!




Nallemaisen letkeä meininki. Mikäpäs siinä kun on oma karuselli ja uima-allaskin!



Repolainen tuijotti hypnoottisesti tirkistelijöitä. Hieman jäi vaan ihmetyttämään kuinka ihmeessä kettu saa päivisin nukkumarauhaa kun sen pesä on tirkistelyikkunan takana ja vierailijat räpsivät yhtenään valoja päälle nähdäkseen repolaisen..


Majavan eväitä




Kotieläinpuiston asukkeja


Nöf nöf


Pikku potsit olivat huvittavia. Ne sinkoilivat villisti pitkin karsinaa. Leikkisiä ja älykkäitä otukoita. :)


Ja kukas sää oot...

...Jaa määääääääää vai?

Onni ja autuus näkyy katseesta


Mitä sääkin siinä kuvaat??


Etkö oo ennen alpakkaa nähny?






Evästauko



Myslipatukka maistuu mukulalle.


Kuuma kaakao teki terää hyisessä sateessa.



Kotimatkalla





Sen pituinen se päivä.