torstai 29. marraskuuta 2007

VENÄLÄISTÄ SETTIÄ

.


Onkin jäänyt esittelemättä hiljattain löytyneitä venäläisiä ja muita tyyliin sopivia helmiä. Tässä niitä nyt tulee pienenä kuvanauhana.



En pääse mihinkään addiktiosta vaaleanpuna-vihreisiin asioihin! Ehdottomasti suosikkivärikombinaationi. Tämä huivi sykähdytti silmiä kun näin sen kirpparilla. Noita "maatuskahuiveja" on kertynyt eri värivariaatioita mutta tuosta tulee kiistaton lemppari!


Tämä tyynyliina nyt ei tähän Venäjä-teemaan varsinaisesti liity, mutta edellisen kuvan väriteeman jatkeena esittelen tässä välissä. Noita on siis kaksi kappaletta. Taidan säilyttää nuo ihan tyynyliinoina. Varmasti tulee levolliset unet rauhankyyhkyjen kera. :)



Tietyn tyylistä kynttelikköä olen etsiskellyt jo kauan. Joku yleensä on aina häirinnyt vastaan sattuneiden kynttelikköjen muotokielessä. Tuo pieni soma ihanuus sattui kohdalle viime kirppariretkellä eikä hintakaan ollut paha.


Ja tämä lautanen! Jos ei nyt ihan Taika-sarjaan ole varaa niin lohduttaudun alustavasti tällä parin euron löydöksellä. ;) Tosin ei tämä ihan meidän keittiön sävyjä edusta mutta näin joulun aikaan varmasti paikkansa löytää. Äidilläni on muuten melkein tuon tyylinen mukikin. Taidanpa joskus kuvata äitini venäläistä astiakokoelmaa tänne blogiinkin. :)



Äitini aarreaitasta taasen löytyi tämäkin söpö teerasia. Näitähän Matroskin myös esitteli joku aika sitten blogissaan. Olenpa nyt onnellinen ensimmäisen pienen teerasian omistaja. :)



.

maanantai 26. marraskuuta 2007

MINKÄ VÄRINEN JOULU ON?

.


Joulun alla on ihana fiilistellä ja imeskellä inspiraatioita sisustuslehtien joulunumeroista. Koti ja keittiö-lehden kestotilaaja olen ollut jo useamman vuoden. Lehti jaksaa ihastuttaa joka kerta tyylillään. Joka joulu on lehden tunnelmassa aistittavissa tietty vallitseva värimaailma ja tämän joulun väreinä esiintyi paljon valkoista ja ruskeaa hennoilla pastellisävyillä ryyditettynä. Herkkää, kuulasta ja luonnonläheistä tunnelmaa.

Olen hyvin tykästynyt luonnollisiin ja hempeisiin sävyihin. Minun jouluni ei siis ole juuri koskaan perinteinen joulunpunainen. Vaaleanpunaisen eri vivahteet tulevat olemaan tänäkin jouluna kirkkaan punaisen vastineena ja ruskeaa ajattelin rinnalle ryhdistämään.

En siis voi olla kysymättä teiltä, rakkaat lukijat minkä värinen teidän joulunne on? :) Kertokaa se blogissanne.















.

ILLALLA KULLALLA HILLOO ON PULLALLA

.





.

sunnuntai 25. marraskuuta 2007

MAAILMAN NAPA

.

Niin, sellainen hän kovasti luulee olevansa. ;)













.

keskiviikko 21. marraskuuta 2007

ARJEN PSYKEDELIAA

.






.

ETEISEN AURINKO

.


Eteisen iänikuinen paperivalaisin sai väistyä uuden kaunottaren tieltä. Pientä ripausta ylellisyyttä on eteisaulaan kaivattu. Nyt uusi aurinko vastaanottaa tulijat lämpöisesti pesään hyisen talven keskellä.






.

maanantai 19. marraskuuta 2007

WANHAA GRAFIIKKAA osa2

.


Wilhelm Von Wrightin Skandinavian Kalat on hienoin suomalainen kalakirja. Kirjassa on kalakuvien lisäksi mukana paljon vanhoja kalastukseen liittyviä lehtiartikkeleita ja mainoksia.










Mahtavia fontteja ja tyylittelyjä!





.

WANHAA GRAFIIKKAA osa1

.


Tämän kirjan löysin joskus kirjakaupan poistomyynnistä. Kirja on täynnä pelkkää grafiikkaa; koristeellisia vanhoja ornamentteja, esineitä ja kuvioita aiheesta kuin aiheesta. Monesti kirjasta löytää mielenkiintoisia yksityiskohtia ja idiksiä.






.



asusteita






eläinaiheisia etikettejä







eläimiä












.

sunnuntai 18. marraskuuta 2007

ÄMYREIDEN MAALAUSPROJEKTI

.


Tartuimmepa yhteen monista pitkään roikkuneista urakoista eli kaiuttimien uudelleenmaalaamisen kimppuun. Ämyrit olen joskus suoranaisesti pilannut sutimalla ne hutilosti pensselillä jollain akryylimaalilla. :/ Ne olivat alunperin mustat laatikot ja mielestäni sellaisena varsin synkeät. Nyt ämyt pitää hioa ja maalata siististi spray-maalilla. Kajareista tulee metallihohtoiset vadelmanpunaiset. Oikein namu sävy! Etupaneeliin ajattelin liimata bassoelementin ympärille jotain kiiltäviä juttuja... feikkitimantteja tms.. ;) Blingblingiä kitsch-tyyliin. Kun ei ole kyse mistään maailman hienoimmista hifikaiuttimista niin noita uskaltaa tuunailla mielensä mukaan.

Maalailun tuloksia esitellään varmastikin vielä tässä joulun alla. :)



Potilas odottelee operointia



Tässä löydökset kumpaisenkin kajarin sisältä! Pikkuoravamme on jemmannut vuoden mittaan yhtä sun toista salakätköönsä. ;)


Pitkään hukassa ollut patterilaturikin ilmoitti olemassaolostaan. Eipä olisi kyllä tajunnut kaiuttimen sisältä etsiä! :O


Tästä viisastuneena totean että olisi varmaan järkevää rakentaa jonkinlainen verkko avonaisen refleksiputken suulle.



.

perjantai 16. marraskuuta 2007

MORAALINVARTIJAT

.


Nämä pienet tinaiset munkkihahmot ovat mummini vanhoja Venäjän tuliaisia. Tykkään paljon ikoneista ja kauniista uskonnollisesta rekvisiitasta. Luovat konkreettisen rauhoittavaa tunnelmaa, varsinkin näin joulun alla.





.

torstai 15. marraskuuta 2007

PIENIÄ SINISIÄ ILOJA



Oli pakko viilettää kirpparilla (taas kerran!) eilen teddykarvaa metsästämässä. Purin nimittäin eräät karvatohvelit muita aivoituksiani varten mutta nimenomaista ruskeaa karvaa ei riittänyt kaikkiin ompeluksiini. Kangaskaupassakin tarjottiin eioota. Ruskeaa tekokarvaa ei herunut mistään. Höh. Kirpparille patisti myyjä ja olipa taas sinne suunnistettava. Ihan kuin en olisi viime aikoina kirppareilla seikkaillut jo kyllästymiseen saakka! :P

Noh,karvaakin löytyi, joskin aika erilaista mitä haeskelin ja määrällisesti tosi hikisesti. Lähinnä silmäni liimaantuivat erinäisiin lasten muovisäläpussukoihin joita kirppareilla on läjäpäin. Usein pusseissa on jotain ihan käsittämätöntä rihkamaa. Isommista lelukokonaisuuksista irronneita osia, mäkkärin leluja, suklaamunayllätyksiä ja muuta aika käyttökelvotonta kammotusta. Joskus kuitenkin nuo pussukat osoittautuvat varsinaisiksi aarresäkeiksi, kuten kävi tällä kertaa. Tarkemman tutkiskelun jälkeen bongasin lelumeren alta pussin joka oli täynnä erilaisia mereneläviä; haita, valaita, delfiinin, kampelan ym. Noista yritän kehitellä jotain kivaa sisustuksellista silmänilo-joululahjaa pojille. Ehkä mobilen. Hsss, ei saa sitten paljastua ennen aikojaan. ;)




Poliisisetäkin pääsi uuteen kotiin



merielukoita






.